A Föld Órája

Mi ez az egész?

Minden év márciusának utolsó szombatján 20.30-21.30 van a Föld Órája, amikor szerte a világon több milliónyian lekapcsolják a világítást, áramtalanítják az elektromos berendezéseiket egy teljes órára.

Ezzel szeretnénk közösen jelezni, hogy felelősséget érzünk a bolygónkért, ami otthont ad nekünk. Ha késztetést érzel, Te is csatlakozhatsz ehhez a közös akcióhoz.

Hogyan vehetek én részt ebben?

Ha szeretnéd, hogy a barátaid mellett a honlapod is részt vegyen az akcióban 20.30-21.30 között, akkor írj egy e-mail-t az ügyfélszolgálatnak, benne a tárhely csomagodhoz tartozó domain nevével. 2009-ben 57, 2010-ben 97, 2011-ben 90, 2012-ben 91, 2013-ban 232 oldal “kapcsolódott le” (köztük természetesen a http://gyumolcstarhely.hu is). A világon 135 országban sok millió ember reméli, hogy idén sikerül túlszárnyalni ezt a számot :)

Mi fog történni a honlapommal, ha bekapcsolódik az akcióba?

A honlapod szombaton, 20.30-21.30 között a következő módon fogja hirdetni, hogy gazdája is részese ennek a világon-átívelő akciónak.

http://a-fold-oraja.gyumolcstarhely.hu/

Ha valami miatt mindenképpen a Föld Órája ideje alatt szeretnéd elérni a Vezérlőpultot, fontos tudnod, hogy az elérhető lesz itt: http://start.gyumolcstarhely.hu. Ugyanígy a levelezésed működését sem fogja érinteni az akció.

Ti mióta vagytok ilyen zöldek?

2009 óta :) Akkor döbbentünk rá, hogy ez az a közös értékrend, ami mögé az egész Gyümölcstárhely nyugodt szívvel fel tud sorakozni. Csináltunk zöld irodát, illetve azóta is mindenki ingyen tárhely csomagon lakik nálunk, aki zöld.

Ezzel most energiát szeretnénk spórolni? Nem fogyaszt több áramot, ha fel-le kapcsolgatjuk a villanyt?

Igen, fontos látni, hogy valószínűleg nem ettől az egy óra sötétségtől lesz jobb a Földnek. Az év fennmaradó 365*24-1 = 8759 órájában bizony fogyasztani fogunk. Sőt, technikailag talán még költségesebb is lehet egy ilyen akció, mint ha nem csinálunk semmit. - A lényeg mégsem ez.

A Föld Órájának fő célja, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül. Még sok millió ember van Rajtad kívül, akit izgat a bolygónk sorsa. És amikor az év többi órájában összetaposod a műanyag flakonokat, hogy kevesebb helyet foglaljanak el a szemétben, vagy amikor kimész a szobából és lekapcsolod magad után a villanyt – mindezt csendesen, észrevétlenül, különösebb felhajtás nélkül – akkor tudhatod, hogy rajtad kívül milliók csinálják ugyanezt szerte a világban. És ez, így, együtt, már igenis számít.

Mi lesz, ha épp akkor jár arra a Googlebot, amikor “le van kapcsolva” az oldalam?

Ne aggódj, találtunk megoldást, hogy az oldalad keresőkben elfoglalt helyét ne érintse ez az egy órás lekapcsolódás. Tech arcok megnyugtatására: a helyettesítő oldal robots.txt-jébe erre az időre beleírjuk a

User-agent: * Disallow: /

sorokat.

A gyumolcstarhely.hu is lekapcsolódik?

Igen, természetesen, a http://gyumolcstarhely.hu -n is ugyanaz az üzenet fogja hirdetni a részvételünket, mint a Tiéden.

Nem vagyok Gyümölcstárhely Ügyfél, de én is szívesen lekapcsolnám az oldalamat, mit tegyek?

A mi “lekapcsolódó” oldalunk a http://a-fold-oraja.gyumolcstarhely.hu/ címen érhető el, ennek a tartalmát nyugodtan átveheted. Vagy akár ide irányíthatod a weboldalad erre az órára (lásd bővebben 301-es átirányítás). Ha átveszed az oldalunk tartalmát, Te is készíts egy robots.txt file-t, és írd bele, hogy User-agent: * Disallow: / Így még a Googlebot is látni fogja, hogy részt veszel a Föld Órájában.

Hol olvashatok a Föld Órájáról bővebben?

Étvágygerjesztő videók

Kapcsolódó bejegyzések

Zöld

Gyümölcstárhely

.htaccess

Print/export
QR Code
QR Code A Föld Órája (generated for current page)