Elérhető-e kívülről az adatbázis?

Sem a MySQL, sem a PostgreSQL adatbázisok közvetlenül nem érhetők el külső hálózatból. Kizárólag az adott szerveren futó PHP alkalmazásoknak van joga csatlakozni az adatbázisokhoz.

Erre a korlátozásra a tárhelyek biztonsága érdekében van szükség, hogy a lehetséges támadási felületeket csökkenthessük.

Az adatbázisokat kezelő PHPMyAdmin felület viszont bárhonnan elérhető böngészőn keresztül (a „sajatdomain.hu” helyére helyettesítsd be a saját domain nevedet): http://phpmyadmin.sajatdomain.hu

Ha ez valamilyen oknál fogva nem működne (nincsen a „phpmyadmin” aldomain a megfelelő IP címre irányítva stb.), akkor a cPanel felületen belépve, a PHPMyAdmin menüpontot választva lesz lehetőséged az adatbázisok adatainak közvetlen módosítására.

Vagy közvetlenül ezen az oldalon belépve (a „sajatdomain.hu” helyére helyettesítsd be a saját domain nevedet): http://sajatdomain.hu:2082/3rdparty/phpMyAdmin/index.php

FONTOS, hogy utóbbi címről csak a fő felhasználóval lehetséges az adatbázis elérése, más létrehozott felhasználókkal sajnos nem.

Print/export
QR Code
QR Code Elérhető-e kívülről az adatbázis? (generated for current page)