Díjbekérő, számla

Mi ez a díjbekérő?

A szerződés beérkezése után elektronikus formában küldünk egy díjbekérőt, ami formailag megegyezik a leendő számlával. Tartalmaz minden az előfizetési díj elutalásához szükséges információt, azonban a hatályos törvények szerint költségelszámolásra nem alkalmas, de nem is erre szolgál.

Igény esetén szívesen elküldjük lepecsételve, aláírva is a díjbekérőt, ha valakinek a saját adminisztrációja során erre feltétlenül szüksége lenne.

Mikor fogok számlát kapni?

A befizetés számlánkra érkezése után rögtön és automatikusan kiállítjuk a már költségelszámolásra is alkalmas számlát és néhány napon belül postai úton elküldjük a megadott címre. Minden befizetett összegről biztosan kiállítjuk a megfelelő számlát.

Szabályos ez? Minden rendben lesz a könyvelésemben?

Igen, feltétlenül. Habár az ügymenet kicsit eltér a megszokott gyakorlattól, az ÁFA törvény 163. §-a alapján helyesen járunk el, amikor először díjbekérőt küldünk, számlát pedig a befizetés megérkezése után állítunk ki. Egyre több szolgáltató alkalmazza ezt az eljárást.

Megnyugtatásképpen pedig az ügyfeleink között található több állami cég, önkormányzat és oktatási intézmény is ez alapján rendezi a megrendelt szolgáltatások díját. Ezen cégek pénzügyi munkatársai közül többen utánajártak a fentieknek, de végül mindannyian egyetértettek velünk, és jelenleg is gördülékenyen működik a pénzügyi tranzakciók teljesítése.

Kapcsolódó bejegyzések

Pénzügyek

Szerződés

Print/export
QR Code
QR Code Díjbekérő, számla (generated for current page)